Професія моєї мами
Праця кухаря належить до розряду фізичної праці
середньої тяжкості. Кухарем можуть працювати як жінки, так і чоловіки
різного віку. На підприємствах громадського харчування застосовують такі
види робочих графіків: лінійний чи змінний (всі працівники починають і
закінчують роботу одночасно); стрічковий поточний, ступінчастий
(передбачає вихід працівників у різний час з тим, щоб в години "пік"
забезпечити найшвидше обслуговування); двобригадний (для підприємств, що
працюють в дві зміни); комбінований (для підприємств, що працюють
більше 12 годин, наприклад ресторани); сумарного обліку робочого часу
(для підприємств, де працівника не можливо забезпечити ро ботою
рівномірно протягом місяця чи року, наприклад вагонів-ресторанів).
У кухарів 8-годинний робочий день в одну чи дві зміни
(залежно від розпорядку роботи закладу). У приватних кафе чи ресторанах
режим та темп роботи кухар встановлює сам, виходячи з потреб і
можливостей.
Комментариев нет:
Отправить комментарий